Terug naar overzicht

Van Operator naar Sales Professional: het verhaal van Promise bij Wiertz Technical Solutions

  • Sales
  • Intern
  • Wiertz Technical Solutions

Promise startte als productiemedewerker, is doorgegroeid naar operator en momenteel bezig met een traject tot sales manager bij Wiertz Technical Solutions. Na veel ervaring opgedaan te hebben binnen de productieomgeving werd zijn doel duidelijk. Hij wilde namelijk aan de andere kant van de fabriek werken, op het hoofdkantoor. ‘Altijd als ik onderweg naar huis liep vanaf de productieomgeving zei ik tegen mijzelf: daar op dat hoofdkantoor ga ik later werken!’ De route van Promise is iets anders gelopen, maar zijn wens is uitgekomen. Hij maakt impact op het leven van mensen en doet nu zelfs zaken met dit hoofdkantoor! 

Promise maakte een carrièrestart als productiemedewerker

Zijn avontuur begon als productiemedewerker en al snel kreeg Promise de kans om operator te worden met een hoop meer verantwoordelijkheden. ‘Met trots heb ik drie jaar lang als operator gewerkt. Ik bouwde niet alleen een stabiel inkomen maar ook een groot netwerk van vrienden. Ik heb dan ook met veel plezier als operator gewerkt!’. Na zijn periode werkzaam te zijn als operator voelde hij de drang om meer te betekenen en wilde hij graag in de arbeidsbemiddeling gaan werken. Hij draaide de rollen om en ging van werken in de fabriek, naar zaken doen met dezelfde fabriek vanuit een andere positie! ‘Het was tijd voor een nieuwe uitdaging en ik wilde graag verschil maken en de arbeidsmarkt vanuit een ander perspectief ervaren’.     

Voordat Promise terechtkwam bij Wiertz Technical Solutions en zijn doel had uitgesproken, voltooide hij zijn opleiding commerciële economie aan de Hogeschool Zeeland. Voor zijn afstudeerscriptie deed hij onderzoek naar de informatiebehoeften van Zeeuwse stage-werkgevers. Zo kwam hij ook in contact met Wiertz Technical Solutions en na afloop besloot hij om in gesprek te gaan. ‘Wiertz Technical Solutions voelde gelijk heel persoonlijk. Ik had dan ook meteen een goede klik met Sharonna en dit was voor mij wel een hele bewegende factor om de stap te maken, aangezien ik zin kreeg om aan de slag te gaan.’

‘Wat ik heel leuk vond is dat mijn eerste gesprek via Teams was, vervolgens in Middelburg en het laatste gesprek in Axel was. Daar werd ik ook meteen voorgesteld aan het team en ja.. dat ging natuurlijk gelijk over voetbal, waardoor de sfeer er gelijk goed in zat! Kort erna startte ik en voelde ik mij meteen thuis in het bedrijf. 

Hij maakte snel zijn keuze en heeft hier tot heden geen spijt van gehad. ‘Ik ervaarde meteen veel flexibiliteit, zorgzaamheid en ruimte om mee te denken in oplossingen. Dit persoonlijke aspect maakt het werken bij Wiertz Technical Solutions erg leuk’.

‘Ik vind het belangrijk om kwaliteit te leveren en sta achter de dienstverlening die we met Wiertz Technical Solutions bieden’

Als je bij Wiertz Technical Solutions werkt en denkt aan gezelligheid, dan komt Promise al snel naar boven! Promise is een mensenmens en vervulde zijn rol als sales professional al snel door zijn manier van relatiemanagement met klanten. ‘Ik vind het belangrijk om kwaliteit te leveren en sta achter de dienstverlening die we bieden. Aan het begin vond ik het nog weleens spannend om met bedrijven in gesprek te gaan, vooral omdat het mijn eerste sales functie binnen een bedrijf was. Maar inmiddels loopt alles vloeiend en merk ik dat klanten mijn drive en kwaliteit waarderen’. 

Wij vroegen Promise of zijn verwachtingen vooraf gelijk zijn aan de realiteit en hij antwoordde het volgende: ‘Ik wist natuurlijk niet zo goed wat ik kon verwachten aangezien dit mijn eerste commerciële baan is. Naast dat ik mij natuurlijk goed had ingelezen was het best spannend, maar de verwachtingen komen wel degelijk overeen met wat ik daadwerkelijk doe. Ik heb een enorme groei doorgemaakt en ben op de werkvloer ook verbanden gaan zien met wat ik op school heb geleerd en de daadwerkelijke toepassing in de praktijk’. 

“Het leukste aan mijn rol vind ik de afwisseling, vrijheid en verantwoordelijkheid die ik krijg.”

Promise Sieka

Sales professional

Promise is verantwoordelijk is voor alle commerciële contacten met klanten en prospects bij Wiertz Technical Solutions. Dit omvat het benaderen van prospects, het analyseren van hun behoeften en het aanbieden van diensten die bij hen passen. Hij werkt ook nauw samen met bestaande klanten om hun vragen te beantwoorden en fungeert als sparringpartner om hun bedrijf te helpen groeien. Dit beantwoordt eigenlijk stiekem ook al waarom hij zijn rol bij Wiertz Technical Solutions zo leuk vindt. ‘Het leukste aan mijn rol als sales professional vind ik de afwisseling, vrijheid en verantwoordelijkheid die ik krijg. In principe kan ik alles zelf regelen, dus ben ik gewoon echt aan het ondernemen, alleen dan in de baas zijn tijd!’

Promise is inmiddels 2 jaar werkzaam bij Wiertz Technical Solutions en heeft de kans gekregen om door te groeien naar een leidinggevende rol als sales manager. Hij is een traject gestart dat tot 1 juli duurt. Om in de rol als sales manager te groeien krijgt hij verscheidene trainingen aangereikt, zoals bijvoorbeeld een leiderschapstraining, en maakt hij gebruik van een onboardingsprogramma gegeven door Wiertz Technical Solutions. Daarnaast geeft hij leiding aan onze unit Procestechniek Zeeland. 

Als sales manager wordt Promise namelijk eindverantwoordelijk voor alle commerciële aspecten binnen Wiertz Technical Solutions. Dit betekent dat hij direct leidinggevend is aan alle units binnen Zeeland en West- Brabant, buitenom het Large account. Dit brengt extra verantwoordelijkheden met zich mee en daarom wil Promise zich eerst goed voorbereiden voordat hij deze rol op zich neemt. Hij werkt samen met zijn collega's om ervoor te zorgen dat het bedrijf de beste oplossingen biedt voor haar klanten en hun behoeften, zodat Wiertz Technical Solutions kan blijven groeien en bloeien! 

‘Na 5 maanden kreeg ik een vast contract, dit gaf mij die extra boost!’


Hoewel Promise er naar uitkijkt om deze nieuwe uitdaging aan te gaan, realiseert hij zich dat dit ook betekent dat hij enkele van zijn huidige werkzaamheden moet loslaten. Hij vindt het namelijk nog te leuk om direct contact te hebben met klanten en wil dit niet zomaar opgeven. Het geeft hem energie en hij verwacht dat het ook in de toekomst goed te combineren is met zijn leidinggevende rol.

Tijdens het interview deden we een terugblik naar zijn eerste paar maanden van zijn dienstverband (of carrière)  bij Wiertz Technical Solutions en de afgelopen maanden. Hij kwam tot de volgende conclusie: ‘Sinds ik gestart ben bij Wiertz Technical Solutions heb ik mezelf erg ontwikkeld, door gewoon heel veel te leren en heel hard te werken, want het komt niet aanwaaien. Wel heb ik gemerkt dat dit ook beloond wordt bij Wiertz Technical Solutions, want ik kreeg maar liefst na 5 maanden al een vast contract aangeboden. Dit gaf mij die extra boost om nog meer gas te geven!’. 

‘Wiertz Technical Solutions is persoonlijk, gezellig, jong, innovatief en staat altijd open voor veranderingen en verbeteringen.’

‘Ik zou de waarden van Wiertz Technical Solutions  omschrijven als “kennen, aanpassen en drive”. Wiertz Technical Solutions kent al haar medewerkers en weet wat er speelt bij iedereen. Ze zijn in staat om zich aan te passen aan elke situatie en zorgen ervoor dat er altijd een oplossing komt. En wat betreft de drive: iedereen binnen Wiertz Technical Solutions is gemotiveerd en zet zich maximaal in om de beste resultaten te behalen. Maar er zijn in mijn ogen nog meer factoren die het werken bij Wiertz Technical Solutions zo leuk maken. Het bedrijf is persoonlijk, gezellig, jong, innovatief en staat altijd open voor veranderingen en verbeteringen. Zo is er veel aandacht voor de ontwikkeling van de medewerkers en zijn continu aan het ontwikkelen en optimaliseren op alle niveaus. Zoals bijvoorbeeld ons CRM systeem, onze social media en hoe wij ons op alle platformen presenteren. Ook is dit te zien aan onze nieuwe website en het inwerktraject dat nieuwe collega’s doorlopen. Tja, eigenlijk alles ademt innovatie bij Wiertz Technical Solutions! Dit zorgt voor een inspirerende werkomgeving waarin iedereen zich kan ontwikkelen en groeien!’

Inmiddels heeft Promise al veel ervaring opgedaan in de arbeidsbemiddeling en is hij uitgegroeid tot een waardevolle professional voor Wiertz Technical Solutions. Hij heeft zichzelf bewezen als een sales professional en weet hoe hij klanten moet benaderen en tevreden moet stellen. Maar Promise is nog lang niet uitgeleerd en blijft zichzelf uitdagen om te groeien en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Met zijn doorzettingsvermogen, ambitie en harde werkethiek zal Promise ongetwijfeld zijn doelen bereiken en een succesvolle carrière tegemoet gaan!

Ook werken bij Wiertz Technical Solutions?

Ben jij wie we zoeken? En bieden wij wat je zoekt? Bekijk de banen die nu voor je openstaan.

Lees meer over de verhalen van onze medewerkers

bekijk onze kandidaten en hun unieke verhalen over hoe ze hun grote stappen in hun carrière hebben bereikt

Heb je een vraag?

Wil jij ook carrière maken in de sales? We vertellen je er graag meer over.

Neem contact op