Terug naar overzicht

Inmiddels heeft Indi een passie voor recruitment opgebouwd

  • Recruitment
  • Intern
  • Wiertz Technical Solutions

In de zomer van 2021 had Indi haar opleiding Human Resource Management afgerond en wist ze: ik wil in de detachering gaan werken. "Je kunt zóveel voor iemand betekenen als het lukt om de perfecte match te maken. Zeker als die persoon al voor langere tijd niet op de juiste plek zit of de ideale vervolgstap in z'n carrière maar niet kan vinden. Als het mij dan wél lukt, krijg ik daar een enorm goed gevoel van."

Impact maken op het leven van mensen

Het begon in het laatste jaar van haar studie, toen Indi ontdekte dat ze interesse kreeg ik het vak van recruiter. "Ik volgde mijn afstudeerstage bij een bedrijf in de machinebouw en werkte onder meer aan de werving & selectie van technische medewerkers. Ik kwam erachter dat je echt impact kunt maken op het leven van mensen. En toen wist ik: hier wil ik mijn werk van maken."

Op het juiste moment werd ze benaderd voor een oriënterend gesprek met Wiertz Technical Solutions. "Ik kende hen al, omdat ik in het eerste jaar van mijn studie een gastles van Wiertz Technical Solutions kreeg en we een bepaalde casus moesten uitwerken. Ik weet nog goed dat ik die dag thuis kwam en aan mijn ouders vertelde dat het me echt enorm leuk zou lijken om bij Wiertz Technical Solutions te werken. Zo enthousiast was ik! De visie van het bedrijf, de cultuur, de fijne werksfeer en de uitdagingen waar je als recruiter mee te maken krijgt, spraken me enorm aan."

De medewerker centraal stellen

De keuze was dus snel gemaakt. Het gesprek was een bevestiging van het beeld dat Indi al had. "Nu ik ruim een jaar bij Wiertz Technical Solutions werk, ervaar ik het zelf. Je mag meedenken en meepraten, je krijgt veel vrijheid, verantwoordelijkheid en de ruimte om zelf invulling aan je functie te geven. Zolang je maar wel de doelstellingen haalt die je samen met je team hebt bepaald."

Maar het leukste blijft toch wel het werk zelf, vindt Indi. Dagelijks helpt ze techneuten bij het maken van een mooie vervolgstap in hun carrière. "Het is belangrijk om deze mensen goed te adviseren en te begeleiden. Met name dat coachende stuk van mijn functie is super leuk. Daar besteed ik veel tijd aan. Dat begint bij het eerste gesprek waarin ik probeer te achterhalen wat iemands wensen en ambities zijn: wat vindt iemand nou écht leuk om te doen, wat is belangrijk voor diegene, maar ook bij welk type bedrijf en in welke cultuur komt iemand het beste tot zijn recht. Zo krijg je een compleet beeld van die persoon en daarmee ga je aan de slag om de beste match te vinden. Kandidaatgericht werken noemen we dat bij Wiertz Technical Solutions."

“Ik merk al zo'n groot verschil met toen ik hier binnen kwam!"”

Indi Smit

Recruiter
Grote stappen gezet

Als Indi terugkijkt op het eerste jaar als recruiter, dan verschijnt er een glimlach op haar gezicht. "Op heel veel vlakken heb ik mezelf al ontwikkeld." Allereerst vakinhoudelijk. "Door de verantwoordelijkheid en vrijheid die je krijgt, wordt er een bepaalde zelfstandigheid van je gevraagd. Je mag met initiatieven komen om de dienstverlening te verbeteren, en die ruimte pak ik graag. Zo ben ik op dit moment met een collega bezig om een HR cyclus op te zetten voor onze medewerkers die een opleiding volgen. We onderzoeken op welke momenten er contact met deze mensen gelegd zou moeten worden, welke thema's we dan bespreken en we kijken vooral hoe de voortgang het beste gemonitord kan worden. Hiermee verbeteren we de kwaliteit van onze opleidingen, wat ten goede komt aan zowel de medewerkers als aan de opdrachtgevers."

Maar ook op persoonlijk vlak heeft Indi grote stappen gezet. "Ik ben altijd heel goed geweest in het plannen, organiseren en gestructureerd werken. Daarnaast kan ik goed 1-op-1 gesprekken voeren. Een verbeterpunt daarentegen was het tonen van lef. Dat is belangrijk in onze business, want je moet het durven om mensen écht te adviseren. Zo help je ze tenslotte het beste. Op dat vlak, het tonen van lef, heb ik flinke stappen gezet. Er is nog steeds de ruimte om te verbeteren hoor, maar ik merk al z'n groot verschil met toen ik hier binnen kwam!"

Vind jouw job

Ben jij wie we zoeken? En bieden wij wat je zoekt? Bekijk de banen die nu voor je openstaan.

lees meer over de verhalen van onze medewerkers

bekijk onze kandidaten en hun unieke verhalen over hoe ze hun grote stappen in hun carrière hebben bereikt

Heb je een vraag?

Wil jij ook carrière maken als recruiter? We vertellen je er graag meer over.

Neem contact op