Terug naar overzicht

Grensoverschrijdend succes: Atakans carrière bij Dow

  • Procestechniek
  • Wiertz Technical Solutions
  • Dow

Atakans succesverhaal is een inspirerend voorbeeld van hoe je via Wiertz Technical Solutions de eerste stappen kunt zetten naar een uitdagende carrière in de technische wereld. Zijn loopbaan begon met hulp van Wiertz Technical Solutions en nam al snel een indrukwekkende wending naar Dow, een gigantische speler in de branche. In deze success story vertelt Atakan meer over zijn verhaal, de kansen voor groei en ontwikkeling bij Dow en hoe het is om als Belg in Nederland te werken.

 

Bereken je marktwaarde

Secundair na Secundair

“Tijdens mijn schooltijd volgde ik een Se-n-Se studierichting in chemische procestechnieken aan Sint-Carolus in Sint-Niklaas", begint Atakan. “Se-n-Se staat voor Secundair na Secundair. Het was eigenlijk een soort extra jaar na mijn reguliere middelbare school, vergelijkbaar met een 7e jaar in het TSO. Maar voordat ik aan deze studie kon beginnen, moest ik een instaptest doen: ze wilden zeker weten dat ik de juiste motivatie en het inzicht had om deze uitdagende weg in te slaan. Het mooie aan deze opleiding was dat ik na slechts één jaar klaar was om de arbeidsmarkt te betreden.”

Een nieuw begin

Tijdens zijn schooltijd stak Atakan zijn eerste professionele voet op de plant in Terneuzen. Na een leerzame stageperiode raadde zijn school hem aan om met Wiertz Technical Solutions te gaan praten. Wiertz Technical Solutions bood aan om Atakan te helpen en daar stemde hij enthousiast mee in. “Ik wilde heel graag in Nederland blijven werken”, vertelt hij. “Ik heb veel familie in Nederland, het is praktisch naast de deur en ik waardeer de sociale aard van de Nederlanders enorm.”

Een verrassend snel traject

“Ik rolde het proces bij Wiertz Technical Solutions in en binnen no-time vonden ze een plek voor me bij Dow”, legt Atakan uit. “Ik heb toen eerst korte tijd in dienst van Wiertz Technical Solutions gewerkt, maar het duurde niet lang voordat ik een vast contract kreeg aangeboden. Dat gebeurde zelfs verrassend snel: na goed presteren was ik binnen een korte periode officieel in dienst bij Dow.”

Bij Dow vervult Atakan momenteel de rol van buitenoperator. Zijn takenpakket omvat het verkennen van installaties, het uitvoeren van veiligheidschecks en het leren kennen van de plant. Maar bij Dow, zo heeft hij ontdekt, kun je snel doorgroeien. “Hier draait alles om groei en ontwikkeling”, benadrukt hij enthousiast. “Er liggen hier talloze trajecten om je te ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het carrièrepad omvat verschillende etappes: je start als buitenoperator, groeit dan op naar de rol van paneeloperator en uiteindelijk kun je zelfs unitcoördinator worden. Het opvallende is niet alleen dat deze stappen beschikbaar zijn, maar ook dat je ze behoorlijk snel kunt doorlopen, vooral in vergelijking met andere bedrijven.”

“Gelukkig hoef ik niet elke ochtend in de file te staan. In België kun je dit werk eigenlijk alleen doen rondom Antwerpen en de file daar is berucht. Deze locatie is voor mij dus veel gunstiger.”

Atakan

Buitenoperator
België vs. Nederland

Atakan benadrukt een aantal opmerkelijke verschillen tussen werken in België en Nederland. “In Nederland heerst een veel informelere sfeer op de werkvloer”, merkt hij op. “Bij Dow is het volkomen normaal om zonder allerlei formele titels met collega's om te gaan, zelfs met de topbazen. Dat is een wereld van verschil met België, waar de hiërarchie vaak wat strikter is en werknemers hun leidinggevenden met ‘meneer’ of ‘mevrouw’ aanspreken. Hier kun je je collega’s echt als vrienden beschouwen.”

Bovendien waardeert Atakan de tijdwinst die hij boekt in Nederland. “Gelukkig hoef ik niet elke ochtend in de file te staan”, zegt hij opgelucht. “In België kun je dit werk eigenlijk alleen doen rondom Antwerpen en de file daar is berucht. Deze locatie is voor mij dus veel gunstiger.”

“Wat betreft arbeidsvoorwaarden zijn er ook enkele interessante verschillen”, voegt hij eraan toe. “In België krijg je bijvoorbeeld maaltijdcheques als je ergens werkt, terwijl Nederlandse werknemers vaak zelf hun lunch moeten regelen. Maar aan de andere kant biedt Dow aantrekkelijke ploegentoeslagen en zorgt het voor hospitalisatieverzekeringen voor grensarbeiders zoals ik. Al met al is het plaatje behoorlijk in balans.”

What’s next?

Atakan heeft geen twijfels over zijn toekomst bij Dow en de kansen die het bedrijf biedt. Hij voelt zich gewaardeerd en ziet de mogelijkheid om door te groeien. “In mijn sectie moet je vijf plants leren kennen en in twee jaar tijd heb ik bijna de helft al behaald. Dat gaat ontzettend rap en er zijn nog zoveel meer stappen te zetten. Ik wil hier nog lang blijven werken”, zegt hij.

Start jouw success story vandaag!

Ben je klaar om de volgende stap in je carrière te zetten? Wiertz Technical Solutions staat voor je klaar. Begin vandaag nog met het zoeken naar de perfecte baan in de techniek en start jouw eigen succesverhaal.

vind jouw job

Show us what you got. Solliciteer op één van de gave vacatures die we voor jou hebben.

lees meer over de verhalen van onze medewerkers

bekijk onze kandidaten en hun unieke verhalen over hoe ze hun grote stappen in hun carrière hebben bereikt

Heb je een vraag?

we horen graag van u, of het nu gaat om vragen, vermeldingen en feedback, we zijn er voor u

Neem contact op