Terug naar overzicht

Bouwen aan Succes: Evi's reis van recruiter naar Senior Technical Consultant bij Wiertz Technical Solutions

  • Senior Technical consultant
  • Intern
  • Wiertz Technical Solutions

Bij Wiertz Technical Solutions begrijpen we dat het succes van onze organisatie niet alleen afhangt van onze klanten, maar ook van de getalenteerde professionals die we plaatsen. Achter de schermen werken onze toegewijde medewerkers hard om het juiste talent te vinden, te ontwikkelen en te binden aan ons team. In deze blog nemen we je mee in de wereld van talent scouting en vertelt Evi, een van onze Senior Technical Consultants, over haar reis en rol binnen Wiertz Technical Solutions.

Evi begon bij Wiertz Technical Solutions iets meer dan vier jaar geleden, en sindsdien heeft ze een grote groei doorgemaakt. Voordat Evi bij Wiertz Technical Solutions begon, voltooide ze haar HBO-opleiding Human Resource management.

Het begin van haar reis

Evi verteld ons hoe zij in aanraking is gekomen met Wiertz Technical Solution en waarom zij de keuze heeft gemaakt om bij ons te komen werken. "Via een evenement voor studenten ben ik in contact gekomen met Wiertz Technical Solutions. Ik heb toen met een collega gesproken over het bedrijf, en in 2019 ben ik hier begonnen.” Maar wat waren de beslissende factoren voor Evi om bij ons te komen werken? "Tijdens het gesprek op het evenement kreeg ik de indruk dat het een erg leuk bedrijf was met een jong team en een leuke sfeer. Tijdens mijn sollicitatiegesprekken werd het mij steeds duidelijker dat dit een baan was die goed bij me zou passen en waar ik veel zou gaan leren."

Een Nieuwe Uitdaging: Van Recruiter naar Senior Technical Consultant


Een opvallend moment in Evi's carrière is haar recente promotie van recruiter naar Senior Technical Consultant. In haar nieuwe rol richt ze zich vooral op het werven en opleiden van operators en het werkgeverschap daarvan. Evi is niet alleen betrokken bij het recruitmentproces, maar ook bij het begeleiden van medewerkers en het behartigen van de belangen van zowel kandidaten als klanten.
“De meeste operators die via ons starten moeten nog een opleiding volgen. Ik zorg dan voor de begeleiding en help ze als ze met vragen zitten. Daarnaast ga ik vaak langs bij onze klanten voor bijvoorbeeld evaluatiegesprekken of rondleidingen. Ik vind het erg interessant om te zien wat er geproduceerd wordt op de plants en hoe het proces in grote lijnen in zijn werking gaat. Daarnaast houdt ik mij Intern ook bezig met het inwerken van collega’s, omdat ik daar veel energie uit haal en ik het leuk vindt om andere mensen te helpen en ze nieuwe dingen te leren.” Vertel Evi ons.

“Ik krijg steeds meer verantwoordelijkheid wat betreft het oppakken van bepaalde projecten en dit vind ik erg leuk.”

Evi de Muynck

Senior Technical Consultant

 

Het Werven van Verborgen Talent


Net zoals ieder ander vraag jij jezelf misschien af: “wat is en doet een Senior Technical Consultant nou precies?”. Wij vroegen dit aan Evi en zij gaf ons een duidelijk antwoord. “Een senior Technical consultant weet de kandidaten aan Technical Solutions te binden en middels een carrière pitstop te kijken waar deze het beste past. Je bent expert op het gebied van het sourcen en searchen van de schaarsere technische professionals. Het is belangrijk om overzicht te bewaren en het werk op een juiste manier te organiseren. Tevens ben je een spin in het web in dit vakgebied. Ook gebruik ik mijn kennis en ervaring om ons recruitment team te helpen zodat we actief kunnen bijdragen aan het behalen van onze doelstellingen.”

Tijdens het interview werd Evi's enthousiasme voor dit vak al duidelijk merkbaar, maar wij vroegen haar toch waar ze precies zo enthousiast over is in haar huidige functie. “Het leukste aan deze functie vind ik om de gesprekken te voeren met de kandidaten en te kijken wat hun ambities zijn en op welke fabriek/plant ze het beste passen. Het geeft veel energie om met enthousiaste kandidaten te spreken. Het grootste compliment is als deze medewerkers hun diploma halen óf zelfs overgenomen worden!”

Een Senior Technical Consultant speelt een cruciale rol bij het vinden van verborgen talenten. Om dit te doen heb je natuurlijk een goede strategie nodig. Evi deelt ons haar strategie: "Ik probeer via verschillende jobboards en middels verschillende wegen contact te leggen met kandidaten. Daarnaast maken we mooie marketingcampagnes om kandidaten aan te trekken en maken we gebruik van referral."

Relaties Opbouwen en Onderhouden


Evi's benadering van het opbouwen en onderhouden van relaties met potentiële kandidaten is persoonlijk en gericht. “Het is belangrijk om persoonlijk en gericht contact te houden en om duidelijk te krijgen waar de interesses liggen. Ook moet je geduldig zijn en waardevolle informatie bieden. Wat betreft het contact is het goed om periodiek berichten te sturen, om te vragen hoe het gaat en op de hoogte te blijven van hun ontwikkelingen. Wanneer vacatures voordoen die passen bij de vaardigheden en interesses van de kandidaat, benaderen we hen ook weer met een op maat gemaakte boodschap waarin je de voordelen en kansen van de positie benadrukt.”

Persoonlijke Groei


Sinds ze bij De Pooter begon, heeft Evi zich op diverse vlakken ontwikkeld. "Ik ben gestart in 2019 als recruiter waar ik nog weinig kennis had van het vakgebied en van de technische markt. Ik heb nu heel veel kennis opgedaan van de technische markt, mede door het spreken van kandidaten, maar ook door de bezoeken die ik gebracht heb aan onze opdrachtgevers. Ook ben ik meer ervaren in het searchen en het voeren van gesprekken en begeleiden van medewerkers."
Daarnaast kijkt zij met ambitie naar de toekomst: "Ik krijg steeds meer verantwoordelijkheid wat betreft het oppakken van bepaalde projecten en dit vind ik erg leuk."

Wiertz Technical Solutions als Werkgever


Evi is nu alweer 4 jaar werkzaam bij ons en heeft daarom al een hoop binnen de organisatie meegemaakt. Wij vroegen haar hoe zij Wiertz Company als werkgever ervaart. "Wiertz is een goede werkgever, je kunt veel leren bij Wiertz Technical Solutions en iedere dag is anders. Er is voldoende ruimte voor eigen inbreng en ideeën en je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid in je job, wat het werk uitdagend maakt."

Maar los van werk, benadrukt zij dat het team en de sfeer minstens zo belangrijk zijn! Dat verklapt ook al een beetje waarom zij werken bij Wiertz Technical Solutions dan ook zo leuk vindt. "Werken bij Wiertz Technical Solutions vind ik leuk doordat de sfeer hier erg goed is, het is een heel leuk team waar hard gewerkt wordt, iedereen staat voor elkaar klaar en ik ga elke dag met plezier naar werk toe."

Wiertz Technical Solutions in Drie Woorden


Evi beschrijft Wiertz Technical Solutions met drie woorden: "Persoonlijk, gepassioneerd en ambitieus. Wij vinden een persoonlijke aanpak naar onze kandidaten belangrijk. We zijn gepassioneerd in het werk wat we doen en halen hier veel plezier uit. Tevens hebben we een team van ambitieuze collega’s die hard werken om successen te behalen! “

Doordat Evi over de jaren heen een hoop ervaring heeft opgedaan is zij een belangrijke pion binnen het team van Wiertz Technical Solutions. Ze heeft een goed voorbeeld gelegd van hoe toewijding, passie en de juiste ondersteuning kunnen leiden tot een succesvolle carrière en de daarbij behorende promoties. Bij Wiertz Technical Solutions omarmen we dan ook de kansen die elk individu met zich meebrengt, en we zijn erg trots op onze professionals en de ontwikkelingen die zij doormaken! Evi kijkt vol ambitie naar de toekomst en heeft tot heden getoond dat zij een succesvolle carrière tegemoet gaat!

Ook werken bij Wiertz Technical Solutions?

Ben jij wie we zoeken? En bieden wij wat je zoekt? Bekijk de banen die nu voor je openstaan.

Lees meer over de verhalen van onze medewerkers

bekijk onze kandidaten en hun unieke verhalen over hoe ze hun grote stappen in hun carrière hebben bereikt

Heb je een vraag?

Wil jij ook carrière maken als recruiter? We vertellen je er graag meer over.

Neem contact op