Terug naar overzicht

Welke baan in de maintenance wacht er op jou?

Lucas Sijbinga

De wereld heeft een enorme batch fris techniektalent nodig. Als je dus op zoek bent naar een nieuwe uitdaging in je carrière, dan kan een maintenance baan wel eens de perfecte optie zijn. Hoe zo’n baan er precies uit kan zien? Dat vertellen we je hier.

 

Bereken je marktwaarde Meld je aan voor de Job Alert

 

Werken in de maintenance is als een avontuurlijke reis door een wereld vol kansen en mogelijkheden. Je komt terecht bij grote industriële spelers, technische dienstverleners en gespecialiseerde onderhoudsteams. Hier liggen fantastische kansen voor ambitieuze medewerkers die willen schitteren. Met de steeds complexere installaties en machines is er een groeiende vraag naar goed opgeleide maintenance professionals. Je kunt je specialiseren in disciplines zoals elektrisch, mechanisch of procestechniek. Klim op naar leidinggevende posities of word een expert binnen jouw vakgebied. De maintenance sector is een bruisende en cruciale industrie, waar je kunt groeien, uitdagende projecten aangaat en een stabiele toekomst tegemoet gaat.

Onderhoudsmonteur werktuigbouwkunde

Als je voor een baan in maintenance gaat, kom je bijvoorbeeld te werken als onderhoudsmonteur werktuigbouwkunde. Je bent dan verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan werktuigbouwkundige installaties. Je houdt je bezig met het vervangen van onderdelen, maar ook met het oplossen van complexe storingen. Je werkt veel samen met collega's en zorgt ervoor dat de productieprocessen soepel blijven verlopen.

E&I-monteur

Of wat dacht je van een carrière als E&I-monteur? Als E&I-monteur ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van elektrotechnische en instrumentatie-installaties. Je voert preventief onderhoud uit en lost storingen snel op wanneer dat nodig is. Dit doe je natuurlijk in samenwerking met andere afdelingen. Zo zorgen jullie er samen voor dat de installaties optimaal werken.

Monteur elektrotechniek

Wil je liever werken in de elektrotechniek? Dan is een baan als monteur elektrotechniek misschien wel wat voor jou. Als monteur elektrotechniek ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en repareren van elektrotechnische installaties. Je voert inspecties uit, controleert de installaties op afwijkingen en lost storingen op. Dit doe je samen met andere monteurs en operators. Dankzij jullie komen de productieprocessen nooit stil te liggen.

Ontdek jouw way to work, learn, grow

Enthousiast geworden over de wereld van maintenance? Mooi! Er staan namelijk vacatures open voor de bovenstaande jobs. En we hebben nog veel meer uitdagende banen bij toffe bedrijven in de aanbieding. Sluit je aan bij Wiertz Technical Solutions en ontdek jouw way to work, learn, grow.

Meer weten over werken in de maintenance?

Laat dan je gegevens achter en we bespreken samen de mogelijkheden. Dat kan bij ons op kantoor, via een video call of telefonisch; wat jou het beste uitkomt.  

Ik wil meer weten

Laatste blogposts

 • Te weinig instroom technisch personeel? 4 oplossingen

  Te weinig instroom technisch personeel? 4 oplossingen

  02-02-2023 | Lucas Sijbinga

  Veel bedrijven in de techniek en de industrie hebben een schreeuwend tekort aan gekwalificeerd technisch personeel. De bedrijven draaien als organisatie goed, maar lopen tegen het gebrek aan instroom van nieuw technisch personeel aan. Dit zorgt voor extra werkdruk op huidige medewerkers en zet tevens productieprocessen onder druk. Zonde, want de volledige potentie wordt hierdoor onvoldoende benut. Hoe kunnen organisaties de instroom van nieuw technisch personeel stimuleren? 4 kant-en-klare oplossingen.

 • Procesoperator in de top bestbetaalde MBO-banen van Nederland

  Procesoperator in de top bestbetaalde MBO-banen van Nederland

  08-02-2023 | Lucas Sijbinga

  De keuzegids mbo 2022 is weer verschenen en wat blijkt? Banen in de procestechniek zijn de bestbetaalde MBO-banen van Nederland. Een Procesoperator verdient namelijk tussen de 1800 en 3900 euro bruto per maand. Let op: dat is nog exclusief toeslagen!

 • Word een aantrekkelijke werkgever voor procesoperators

  Word een aantrekkelijke werkgever voor procesoperators

  29-12-2022 | Lucas Sijbinga

  Meer dan 80% van de HR en recruitment professionals erkent dat de reputatie en uitstraling van de organisatie een enorme impact heeft op hun vermogen om talent aan te trekken en aan te nemen. Tegelijkertijd bekijkt 75% van de werkzoekenden deze reputatie als ze overwegen te solliciteren voor een baan. Als ze al solliciteren. Want de overgrote meerderheid van de procesoperators heeft een baan en slechts 5% is actief aan het zoeken. De uitstraling van jouw organisatie is dus cruciaal in het beslissingsproces van je volgende potentiële medewerker. Hoe zorg je er dan concreet voor dat hij of zij voor jouw bedrijf kiest?

 • Welke baan in de maintenance wacht er op jou?

  Welke baan in de maintenance wacht er op jou?

  16-08-2023 | Lucas Sijbinga

  De wereld heeft een enorme batch fris techniektalent nodig. Als je dus op zoek bent naar een nieuwe uitdaging in je carrière, dan kan een maintenance baan wel eens de perfecte optie zijn. Hoe zo’n baan er precies uit kan zien? Dat vertellen we je hier.

 • Voeg deze 4 manieren toe aan je zoekstrategie en werf de juiste technici

  Voeg deze 4 manieren toe aan je zoekstrategie en werf de juiste technici

  11-12-2022 | Lucas Sijbinga

  De krapte op de arbeidsmarkt is overal voelbaar. Maar het tekort aan technische werknemers is misschien wel het grootst van allemaal. Hoe zorg je er als bedrijf voor dat technici voor jouw bedrijf kiezen? In deze tijd vraagt werving voor technische functies om een vernieuwde en frisse aanpak. Hoe kun je je zoekstrategie zo inzetten dat je technisch personeel vindt én aantrekt? Voeg de 4 manieren uit deze blog aan je zoekstrategie toe!

 • Het nieuwe leren: meer skills, maar niet terug naar school

  Het nieuwe leren: meer skills, maar niet terug naar school

  16-08-2023 | Lucas Sijbinga

  Ben je iemand die altijd wil blijven groeien en nieuwe skills wil ontwikkelen? Maar zie je het niet zitten om weer terug de schoolbanken in te duiken voor een volledige opleiding? Begrijpelijk! Het leven is druk en veeleisend, en we hebben niet altijd de tijd en energie om ons volledig te wijden aan langdurige studieprogramma's. Maar wat als we je vertellen dat er een manier is om jezelf doelgericht bij te scholen, zonder al die extra ballast? Een manier waarop je gericht je kennis en vaardigheden kunt aanscherpen en tegelijkertijd de praktijkervaring opdoet die essentieel is voor succes.

 • Met iedere opleiding stijgt je marktwaarde: hoeveel wil jij waard worden?

  Met iedere opleiding stijgt je marktwaarde: hoeveel wil jij waard worden?

  09-02-2023 | Lucas Sijbinga

  De wet van schaarste houdt in dat hoe minder er ergens van is, hoe waardevoller dat wordt.  Neem een restaurant: als de tafels daar lang van tevoren volgeboekt zijn, kan de eigenaar hogere prijzen vragen. Een ander voorbeeld zijn gelimiteerde edities van dure sneakers.   Er worden er maar weinig uitgebracht en door die exclusiviteit kunnen fabrikanten de hoofdprijs vragen. Een object waarvan er maar 1 ter wereld is, is natuurlijk het waardevolste. Schilderijen als De Nachtwacht of de Mona Lisa bijvoorbeeld. Die zijn letterlijk onbetaalbaar.

 • Zo ziet de loopbaan van een onderhoudsmonteur in de maintenance eruit

  Zo ziet de loopbaan van een onderhoudsmonteur in de maintenance eruit

  16-08-2023 | Lucas Sijbinga

  Werken als onderhoudsmonteur in de maintenance biedt een spannende en veelbelovende carrière. Van leerling tot leidinggevende, er zijn talloze groeimogelijkheden en uitdagingen in deze boeiende vakrichting. Op welk niveau je instroomt is afhankelijk van jouw kennis en ervaring, diploma’s en certificaten: alles is mogelijk!