Terug naar overzicht

Genoeg van iedere dag dezelfde taken? Investeer in jezelf en ontdek nieuwe uitdagingen

Lucas Sijbinga

Kom jij wel eens thuis na een werkdag waarin je weliswaar druk bent geweest, maar voor je gevoel weinig hebt uitgevoerd? Vraag je wel eens hardop af wat je nou eigenlijk hebt gedaan terwijl je lusteloos op de bank ploft?

Bore-out

Dan kan het maar zo zijn dat je last hebt van een bore-out. Een bore-out komt niet altijd doordat je weinig te doen hebt, maar doordat jouw werkzaamheden je niet meer genoeg voldoening en energie opleveren. Je voert taken uit op de automatische piloot en juist dat gebrek aan uitdaging nekt je. Je hoeft nergens meer bij na te denken, waardoor je je met weinig energie door een werkdag heen sleept.

Strak omschreven processen

In bedrijven waar processen belangrijk zijn en er veel tijd en moeite wordt gestoken in het zaken zo efficiënt mogelijk organiseren, is de kans aanzienlijk dat je op de werkvloer volgens vaste regels werkt. In de logistiek bijvoorbeeld, maar ook bij productiebedrijven zijn taken vaak strak omschreven en worden afwijkingen niet zelden als een probleem gezien. Het gevolg: werkzaamheden zijn weinig afwisselend. Dan is het niet vreemd dat je na een tijdje een uitdaging begint te missen.

Salaris, stabiliteit en collega’s

Klinkt niet best, toch? Veel mensen houden het langer vol dan je zou denken. Vaak weten ze wel dat ze eigenlijk iets aan hun werksituatie zouden moeten doen, maar ondernemen ze geen vervolgstappen. Want het salaris is goed, de stabiliteit van een vaste werkgever voelt comfortabel en de collega’s zijn gezellig. Laten we het maar hardop zeggen: als jij jezelf in bovenstaande omschrijving herkent, doe je jezelf tekort. Wij geloven in ontwikkeling en dat mensen die het beste uit zichzelf halen het gelukkigste zijn.

“Binnen 1 fabriek zijn er vaak talloze ‘upgrades’ mogelijk met mooie stappen in salaris en verantwoordelijkheid tot gevolg”

Blijf in beweging

Het goede nieuws is dat er juist in de industrie ontzettend veel mogelijkheden zijn om aan sleur te ontsnappen. Door het volgen van een opleiding tot operator bijvoorbeeld. Reken maar dat als je eenmaal als operator aan de slag bent, je werk veel uitdagender is dan het werk als productiemedewerker. En is dat niet zo, dan geef je wederom een boost aan je carrière door een vervolgopleiding te volgen tot procesoperator B of C. Er is altijd wat te leren en iets nieuws te ontdekken dat ervoor zorgt dat jouw werk uitdagender en afwisselender wordt. Zeker in de chemie kun je door jezelf te specialiseren stappen blijven maken. Binnen 1 fabriek zijn er vaak talloze ‘upgrades’ mogelijk met mooie stappen in salaris en verantwoordelijkheid tot gevolg.

Andere omgeving

Ook als jouw baan inhoudelijk helemaal geweldig is ben je toch soms toe aan een nieuwe uitdaging om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen. Bij De Pooter kan je dus dezelfde functie uitoefenen in verschillende werkomgevingen. Hierdoor ontwikkel je jezelf in een brede zin en vergroot je je aanpassingsvermogen. Met als resultaat dat je steeds nieuwe ervaringen opdoet en ieder project verlaat met nieuwe inzichten. Dat is ook precies de achterliggende reden: blijven leren en steeds opnieuw uitgedaagd worden.

Vast contract bij De Pooter

En salaris en stabiliteit dan, horen we je nu denken? Dat is uiteraard keurig geregeld: die procesoperators hebben een vast contract bij De Pooter met uitstekende salarissen. Ze zijn dus bij ons in vaste dienst, waarmee je ook meteen weet hoeveel leuke collega’s ze nu hebben (ahum!).

Daag jezelf uit

Meer technische uitdagingen, meer verantwoordelijkheid, meer maatwerk: jij bepaalt zelf hoe spannend en afwisselend jouw werk is. Neem geen genoegen met herhaling als je meer aankunt. Blijf jezelf ontwikkelen en ontdek waar jouw grenzen liggen.

Altijd kansen en uitdagingen

Het mooie van werken als procesoperator is dat er altijd vooruitzichten zijn.  Er is altijd werk voor je, bedrijven staan in de rij om je aan te nemen en als het tijd wordt voor een uitdaging, begin je aan een volgende opleiding. Waarmee je nog gewilder wordt op de arbeidsmarkt en je nog meer verantwoordelijkheid krijgt op de werkvloer. Lees hoe Paul na 24 jaar in een supermarkt nu als procesoperator in opleiding bij Cargill werkt!

Lees meer

Meer weten over je verder ontwikkelen in de procestechniek?

Laat dan je gegevens achter en we bespreken samen de mogelijkheden. Dat kan bij ons op kantoor, via een videocall of telefonisch; wat jou het beste uitkomt.

Neem contact op

Laatste blogposts

 • Waarom jouw toekomst in de chemie ligt

  Waarom jouw toekomst in de chemie ligt

  09-02-2023 | Lucas Sijbinga

  Of we het nou hebben over medicijnen, make-up of de coating die jouw telefoonschermpje zo sterk maakt: alles begint met chemie. De chemie is de namelijk de enige sector die nieuwe materialen maakt. Dat komt omdat in de chemie onderzoek, onderwijs en het daadwerkelijk  fabriceren samenkomen. Met als resultaat nieuwe ontdekkingen, die de wereld telkens weer vooruithelpen.

 • Wat een procesoperator opleiding jou brengt

  Wat een procesoperator opleiding jou brengt

  02-02-2023 | Lucas Sijbinga

  Ben je aan het nadenken over jouw toekomstige carrière? Twijfel je over welke richting bij jou past? Een opleiding tot procesoperator is misschien wel de beste match. Met name voor mensen met een passie voor techniek en die ervan houden dat zaken op rolletjes lopen.

 • Omscholen: Maak jezelf onmisbaar als procesoperator

  Omscholen: Maak jezelf onmisbaar als procesoperator

  08-02-2023 | Lucas Sijbinga

  Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: we werken allemaal omdat we in ons levensonderhoud moeten voorzien. Er is dus niets zo verschrikkelijk als onzekerheid over je baan en je inkomen.

 • Procesoperator in de top bestbetaalde MBO-banen van Nederland

  Procesoperator in de top bestbetaalde MBO-banen van Nederland

  08-02-2023 | Lucas Sijbinga

  De keuzegids mbo 2022 is weer verschenen en wat blijkt? Banen in de procestechniek zijn de bestbetaalde MBO-banen van Nederland. Een Procesoperator verdient namelijk tussen de 1800 en 3900 euro bruto per maand. Let op: dat is nog exclusief toeslagen!

 • Hoe ziet de carrière van een procesoperator eruit?

  Hoe ziet de carrière van een procesoperator eruit?

  08-02-2023 | Lucas Sijbinga

  Een Procesoperator is een echte vakman of vrouw. Het is niet zomaar een baan, waar je morgen mee kunt beginnen: je hebt echte skills nodig die je leert door het volgen van een gedegen opleidingen. Maar heb je die eenmaal afgerond, dan ben je verzekerd van een prachtige carrière. Het mooiste is dat je die opleiding gewoon kunt combineren met je werk  en dat wij de studiekosten voor onze rekening nemen. Nadat je bent gestart, ga je bovendien al vrij snel met echte operatorwerkzaamheden aan de slag in de fabriek en ben je meteen van toegevoegde waarde.

 • Met iedere opleiding stijgt je marktwaarde: hoeveel wil jij waard worden?

  Met iedere opleiding stijgt je marktwaarde: hoeveel wil jij waard worden?

  09-02-2023 | Lucas Sijbinga

  De wet van schaarste houdt in dat hoe minder er ergens van is, hoe waardevoller dat wordt.  Neem een restaurant: als de tafels daar lang van tevoren volgeboekt zijn, kan de eigenaar hogere prijzen vragen. Een ander voorbeeld zijn gelimiteerde edities van dure sneakers.   Er worden er maar weinig uitgebracht en door die exclusiviteit kunnen fabrikanten de hoofdprijs vragen. Een object waarvan er maar 1 ter wereld is, is natuurlijk het waardevolste. Schilderijen als De Nachtwacht of de Mona Lisa bijvoorbeeld. Die zijn letterlijk onbetaalbaar.

 • Genoeg van iedere dag dezelfde taken? Investeer in jezelf en ontdek nieuwe uitdagingen

  Genoeg van iedere dag dezelfde taken? Investeer in jezelf en ontdek nieuwe uitdagingen

  09-02-2023 | Lucas Sijbinga

  Kom jij wel eens thuis na een werkdag waarin je weliswaar druk bent geweest, maar voor je gevoel weinig hebt uitgevoerd? Vraag je wel eens hardop af wat je nou eigenlijk hebt gedaan terwijl je lusteloos op de bank ploft?

 • Te weinig instroom technisch personeel? 4 oplossingen

  Te weinig instroom technisch personeel? 4 oplossingen

  02-02-2023 | Lucas Sijbinga

  Veel bedrijven in de techniek en de industrie hebben een schreeuwend tekort aan gekwalificeerd technisch personeel. De bedrijven draaien als organisatie goed, maar lopen tegen het gebrek aan instroom van nieuw technisch personeel aan. Dit zorgt voor extra werkdruk op huidige medewerkers en zet tevens productieprocessen onder druk. Zonde, want de volledige potentie wordt hierdoor onvoldoende benut. Hoe kunnen organisaties de instroom van nieuw technisch personeel stimuleren? 4 kant-en-klare oplossingen.