De herfst is weer begonnen en we merken dat de verkoudheidjes en griepklachten ook weer de kop opsteken. Hierbij 5 tips hoe je snel van een verkoudheid kunt genezen.

1. Let op je hygiëne
Wanneer je verkouden bent is de kans groot dat je dit hebt opgelopen door contact met anderen of met voorwerpen waar al bacteriën op zaten, zoals een deurklink, een toetsenbord of iets anders. Wanneer je al verkouden bent is het kwaad al geschiet maar wist je dat je ook jezelf steeds opnieuw kunt blijven besmetten? Was dus goed je handen en gebruik nooit dezelfde zakdoek, maar liever papieren zakdoekjes die je na 1 keer weggooit. Was je kussensloop een keer extra en hopelijk ben je op deze manier zo snel als mogelijk van je verkoudheid af!


2. Drink voldoende
Door veel te drinken help je je lymfestelsel in de afweer tegen virussen en bacteriën. Hierbij kun je koffie, thee en alcohol het beste laten staan (mocht je daar überhaupt al zin in hebben). Water is de beste manier om jezelf goed te hydrateren. Elk kwartier een slokje lauwwarm water zou het best moeten werken.verkouden


3. Zorg voor frisse lucht in je huis en op kantoor
Binnenshuis is de lucht vaak sterker vervuild dan buitenshuis, dus zorg voor een goede ventilatie om de lucht schoon te houden. Ook bepaalde planten kunnen hier aan bijdragen.

4. Rust
Wanneer je een verkoudheid voelt opkomen of al verkouden bent is rust één van de beste medicijnen. Vroeg gaan slapen en veel slapen dragen bij aan een snel herstel.

5. Houd jezelf warm
Het kost je lichaam veel energie om je lichaam warm te houden, dus kleed jezelf lekker warm aan en pak desnoods een extra deken. Zo kan je lichaam de energie gebruiken om de verkoudheid te over