Wanneer je op zoek bent naar een baan zijn er verschillende middelen die je kunt inzetten om je kansen op een baan te vergroten en vacatures te zoeken. Zo ook Social Media. Het platform LinkedIn is opgericht als zakelijk netwerk en uitermate geschikt om zakelijke relaties te maken, onderhouden en wanneer je op zoek bent naar een nieuwe of een andere baan ook erg geschikt om dit kenbaar te maken en vacatures te zoeken.

‘T is weer voorbij die mooie zomer. Nadat je er maanden naar uit hebt gekeken, is je vakantie weer voorbij gevlogen en mag je weer aan de slag. De eerste werkdag is voor veel mensen een domper op de zomerfeestvreugde. Het werk heeft zich tijdens je vakantie opgestapeld en je mailbox loopt over, waar moet je beginnen? De Pooter Personeelsdiensten geeft je tips om je eerste werkdag te overleven en je vakantiegevoel zo lang mogelijk te bewaren.

Steeds meer werknemers die hun baan dreigen te verliezen vinden dankzij specialistische begeleiding werk in een andere branche. Daar waar in 2014 de helft van de mensen een nieuwe werkgever vond buiten de eigen branche, is dit percentage vorig jaar gestegen tot 75 procent. Ruim 70 procent verschuift ook naar een andere functie, een jaar eerder was dit nog 62 procent.

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Stress kan diverse oorzaken hebben, zoals persoonlijke omstandigheden of het hebben van minder goede organisatorische en planningsvaardigheden.

Jonge professionals, volgens vele de “next great generation” genoemd worden steeds invloedrijker binnen de arbeidsmarkt. Binnen het vakgebied staan deze professionals bekend als Generatie Y. We spreken hierbij over personen geboren tussen 1982 en 2001.